Svenska (Sverige)English (United Kingdom)
RCS_left2_8.png

vit_space

Aktuellt
Sommaren 2018 i bilder.

Även om årets (rekord)sommar ännu inte är slut så har många möten redan genomförts runt om i Europa. 

Mer...
 
Allt för Sjön 2017

Årets båtmässa har öppnats och Svenska Rivaklubben är åter utställare, efter ett antal års frånvaro.

Detta har blivit möjligt tack vare många klubbmedlemmars gemensamma arbetsinsats med Per Wadström som initiativtagare.

Mer...
 
Mer material på webben 2013

Nu finns lite mer material om våra olika Rivamodeller upplagt under menyvalet "Rivorna". Menyn har dessutom flyttat till publika sidan, allt för att i ande och mening öka intresset för våra vackra båtar!

Läs också vad saligen hädangångna tidningen Bil & MC skrev om våra båtar 1985...

Mer...
 
Bilder Riva Days 2012

Årets Riva Days gick till historien som största Rivamötet och det blötaste Rivamötet, nånsin!
Bilder blev det i alla fall som kan beskådas här:

Nu finns också en rapport från vårt eget Run&Fun i Nynäshamn på medlemssidan. Logga in å kolla själv!

 
Run & Fun 2012 i bilder:

Årets möte var det 15:e i rad under lika många år. Trots sommaren mediokra väder i allmänhet bjöd Nynäshamn och Classic Boat Meet på såväl sol som fantastiska båtar i mängder.

Bilderna hittar du här:

 
Ny Rivabok!

Vår vän Konrad Börries har under 2 års tid renoverat sin Tritone #258 (sista tillverkade!) till nyskick. 

Förutom en fantastisk fin Riva resulterade arbetet i en mycket vacker bok som han nu ger ut på sitt eget nystartade förlag.

Mer...
 
Förmånlig försäkring!

Förfaller din nuvarande försäkring snart? Då är det kanske dags att börja fundera på om du skall byta bolag.Som tidigare meddelats så har klubben i sammarbete med Alandia utarbetat en speciell Rivaförsäkring som är mycket förmånlig. I dagsläget är det 7 båtar i klubben som genomgått en besiktning och tecknat den nya försäkringen.

Logga in på medlemssidan och läs mer om villkoren under menyvalet Försäkring.

 
Senaste Nytt från Rivavärlden:

Ny huvudägare i Ferretti group (Rivas ägare), Rivas nya Aquarama "look-alike" Iseo blev årets båt i London och Riva Days i Sarnico kommer att slå alla rekord!

Mer...
 

vit_space

Riva Classics 2018 på Bodensee

Efter mötet i Holland styrde vi söderut för att delta i Tyska klubbens möte på Bodensee.
Sjön gränsar mot Tyskland, Österrike och Schweiz och ligger fantastiskt vackert med Alperna som fond i syd. Vattnet är medelhavsgrönt och enda smolket i bägaren är möjligen fartgränsen på 40 km/h (21,6 kn) som gäller överallt ute på sjön. 300 meter från land och inåt gäller krypfart... Trots dessa begränsningar fick vi verkligen njuta av några sköna och trevliga dagar på sjön, tillsammans med närmare 100 deltagare i 28 Rivor.

Dag 1 ägnades åt sjösättning samt välkomstmiddag i den vackra hamnen i byn Unteruhldingen.

Dag 2 bjöd på en rundtur i sjöns norra delar följt av lunch samt visning av den fantastiska botaniska trädgården på Mainau. Ön med alla dess byggnader och trädgårdar restaurerades på 30-talet av Lennart Bernadotte, vars arvingar fortfarande äger och driver det som idag är Bodensee's största turistattraktion.

Dag 3 innebar en heldag på den mindre sjön Untersee strax väster om Bodensee. Sjön nås via en kanal genom staden Konstanz. Vi besökte ett träbåtsvarv och avnjöt en god lunch i staden Radolfzeller. Efter hemfärd avslutades dagen med galamiddag på en av hamnrestaurangerna. Svenska klubben (5 pers), anförda av Bengan, tackade för trevligt arrangemang och bemötande.

Dag 4 ägnades åt en presentation av våra båtar inför en månghövdad publik i hamnen samt något vi alla sett fram mot: Helikopterbilder av våra båtar i full fart (nåja, 21,6 kn...). Efter torrsättning av båtarna på eftermiddagen avslutades mötet med ännu en god middag vid stranden strax norr om Unterhuldingen.

Värsta båten? Utan tvekan den Aquarama Special som ägaren bestyckat med 2 bigblock vilka tillsammans levererade 1500 Hkr! Piero bara skakade på huvudet... Å alla i stan höll för öronen!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Display Num 
 
 
Powered by Phoca Gallery

 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter