vit_space

Mars 2012:

Senaste Nytt från Rivavärlden:

Ny huvudägare i Ferretti group (Rivas ägare), Rivas nya Aquarama "look-alike" Iseo blev årets båt i London och Riva Days i Sarnico kommer att slå alla rekord!

– Sedan den 10 januari är den Kinesiska företagsgruppen Shandong Heavy Industry Group - Weichai Group ägare till 75% av Ferretti group som bl.a. äger Rivavarvet. Vilka effekter detta får för vårt (dvs RHS) sammarbete med Rivavarvet återstår att se.

– Carlo Riva fyllde 90 år den 24 Februari och alla klubbar, givetvis även vår Svenska, skickade en egen personlig hälsning till Carlo som överlämnades av RHS på födelsedagen.

– Riva Iseo, varvets nya instegsbåt, i storlek nästan exakt som en Aquarama (8.24 x 2,50), valdes till "Motor Boat of the Year 2012" i  kategorin  “Performance & Superboats" på båtmässan London Boat Show i mitten på januari. Däck och många andra detaljer i mahogny (på plasten) samt elektrisk Cab. Givetvis diesel under huven (Yanmar) som tiden bjuder samt hybriddrift som option!

iseo_2

– Är du sugen på en Iseo själv så får du punga ut med minst 280000€, dvs ca. 2,5 miljoner kronor. Många pengar, men avsevärt mindre än varvets övriga båtar betingar idag. Som av en händelse har vi dessutom en ny representant för varvet i Sverige sedan några veckor tillbaka. För att beställa din egen Riva Iseo skall du nu vända dig till Callisma AB i Danderyd.  På deras hemsida (www.callisma.se) kan du ladda ned en broschyr över båten.

– Antalet anmälningar till Riva Days i Sarnico blev snabbt så många att RHS var tvungna att stänga för fler deltagare redan i slutet på januari. Från Sverige lär vi bli dryga 10-tal deltagare. För övriga som vill uppleva 100+ Rivor samt en stor mässa, med försäljning av såväl båtar som andra unika "artefakter", finns alltid möjligheten att själv resa ned till Lago d'Iseo i månadsskiftet augusti-september. Det lär bli en folkfest värd att minnas!

– Men innan dess skall vi själva köra vårt eget Riva Run&Fun i Stockholms skärgård med målet Nynäshamn. Vårt 15:e möte på raken, och ett alldeles speciellt jubiléeum då det är exakt 100 år sedan Sverige senast höll i en Olympiad. Redan nu är mer än 200 veteranbåtar, med eller utan mast, anmälda till det som troligen blir ett av världens största veteranbåtsmöten någonsin! Och vi hamnar på VIP-bryggan...

– Inbjudan till vårt eget möte, som hålls den 19-22 juli, kommer skickas ut efter vårt årsmöte nu på lördag den 31 mars. Vill du vara med om något alldeles speciellt skall du anmäla dig snarast, då vi måste begränsa antalet deltagare till 55 st pga antalet tillgängliga hotellrum.

Last Updated (Monday, 26 March 2012 10:00)

 

 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter